dinsdag 25 augustus 2009

In Ondertrouw

Maandag, 24 augustus, zijn wij om half 3 in ondertrouw gegaan in Carpasio. We werden in het kantoortje van Paulo ontvangen en het ene na het andere document werd uitgedraaid die vervolgens ondertekend moest worden. Het éen en ander stond fout in de documenten. André zijn geboorte datum o.a..


Ook was er nog enig gesteggel over mijn burgelijke stand. In Italië heb je twee verschillende benamingen voor vrijgezel. Daar ik al eerder getrouwd was moesten ze zeker weten dat dit meer dan 3 jaar geleden is, anders moest ik weer een papiertje gaan halen om dat te bewijzen. Gelukkig is dit 14 jaar geleden dus was het goed.


Daar wij onder huwelijkse voorwaarden trouwen is er nog een ander document nodig die Valerio hier hardop voorleest, die door Ingrid werd vertaald. Voor de vertaling van Ingrid op de grote dag moest er trouwens ook weer een document worden opgemaakt en deze moest ondertekend.


Eindelijk na 1,5 uur was het zover...de officiële akte van ondertrouw was door ons en de burgemeester ondertekend waarna wij het gingen vieren onder een heerlijk glas prosecco op het terras van het dorpsrestaurant...
Het is voor Valerio trouwens zijn eerste bruiloft als de nieuwe burgemeester! Hij is ook al nerveus!!